MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIM ALANI

01.11.2019 1321

01-11-201901-11-201901-11-201901-11-2019

Mobilya ve iç mekân tasarımı alanımızda, sektörün ihtiyaçları için gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları yetiştirilmek amaçlanmaktadır. Özel sektörde çalışanların ücretleri belirlenirken mesleki bilgi ve yeterlilik önem kazanmaktadır. Ayrıca alanımızda eğitim veren önlisans ve lisans düzeyindeki teknikerlik, öğretmenlik, mimarlık, mühendislik gibi yüksek öğretim programlarına öğrenci gönderilmektedir. Alanımız işlevsel değerleri ile mekanların kullanışlılığını arttırır, estetik değerleriyle de yaşadığımız ve çalıştığımız mekanların sıcak, sevimli ve renkli bir ortam haline gelmesini sağlar. Bu alan sanatı ve tekniği birleştirerek ürünü ortaya çıkarır. Mesleğimizin en güzel yanlarından biri de eser, bir iş ortaya çıkarabilmektir. Bir keresteyi, bir tabaka malzemeyi bir kapı, bir dolap yada bir masa haline dönüştürebilmek, işi yapan kişiye zevk vermektedir.

Alanımız içerisinde bulunan dallarımız; İç mekan ve mobilya teknolojisi dalı ile Mobilya ve iç mekan ressamlığı dallarıdır. Bu dallarımızı bitiren öğrencilerimiz, bir işin ilk adımı olan müşteri ile görüşüp sipariş almaktan, son adım olan teslimata kadar geçen her süreci yönetebilen ve mesleki eğitime ilişkin faaliyetleri sürdüren nitelikli birer kişi olarak mezun olmaktadır.