BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

21.03.2013 6192

20-09-201820-09-2018

Bilginin katlanarak artması, sürekli yenilenmesi, bilgisayar ve iletişim teknolojisindeki hızlı gelişmeler dünyada globalleşmeyi sağlarken, her alanda bu gelişmeye uygun düzenlemeler ve yapılanmalar zorunlu olmuştur. Özellikle son 20 yıllık süre zarfında bilgisayar her alanda kullanılmaya başlanmış ve tüm bilim alanlarının hızla gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Eğitimden tıbba, astronomiden uzay bilimlerine, maliyeden bankacılığa kadar pek çok alanda yaygınlaşarak vazgeçilmez unsur olmuştur. İşte günlük hayatta bu kadar yaygın bir sahada kullanılan bilgisayarın, hizmet üretebilmesi için, bizzat kendisine problemleri çözme yeteneği kazandırılması gerekir. Bu da programlama ile yani yazılım ile mümkündür. Bilişim Teknolojileri bölümünde öğrencilerimiz hayatın her alanında kullanılabilecek, işlevsel programları istenen dilde ( C#.NET, Visual Basic.NET, PHP, ASP.NET) yazar, hatalarını giderir, internet üzerinde çalışan uygulamalar geliştirir, birçok paket programı rahatlıkla kullanır hatta hiç görmediği bir paket programın kullanılmasını çok kısa bir sürede öğrenir. Günümüzde kullanılan işletim sistemlerini tanır, kurar ve çalıştırır. Her türlü donanıma sahip bilgisayarın montaj, arıza tespiti ve onarımını yapar. Bir işyerinin ihtiyacı olan bilgisayar ağını tasarlar, planlar, maliyet hesabını yapar ve sistemi devreye sokar. Oluşabilecek iletişim hatalarını giderir.

Ayrıca Bilgisayar sektöründeki baş döndürücü gelişmeler bölüm öğretmenlerimiz tarafından sürekli takip edilmekte ve öğrencilerimize aktarılmaktadır. Amacımız hızla gelişen bu sektörde her türlü iş kolunun bilgisayar ihtiyacını iyi anlayabilen ve bu ihtiyaçlara cevap verebilecek çözümleri en hızlı ve en güncel bir şekilde üretebilen teknik elemanlar yetiştirmektir.

Meslek liselerinde Bilişim Teknolojileri Alanında 4 dal bulunmaktadır.
Bunlar: Veri Tabanı Programcılığı, Web Programcılığı, Teknik Servis ve Ağ İşletmenliğidir.

Okulumuzda bu dallardan Web Programcılığı ve Bilgisayar Teknik Servis dalları açılmış olup eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Verilen eğitimler Anadolu Meslek Lisesi düzeyinde gerçekleşmektedir.

İnternet her geçen gün hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmektedir. İnsanlar internet üzerinden istedikleri her türlü bilgiye ulaşabilir, internet üzerinden alış-veriş yapabilir, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla arkadaşları ile devamlı iletişim halinde olabilmektedir. Ayrıca birçok firma, kuruluş, devlet kurumları vs. kendilerini daha iyi ifade edebilmek için internet sitelerine sahip olma zorunluluğu doğmuştur.

Bilişim Teknolojileri Web Programcılığı Dalı, sektörün bu en temel gereksinimlerini karşılamak amacıyla hazırlanmıştır. Web tasarımının temelini oluşturan konular derslerde işlenir, laboratuarlarda yapılan uygulamalarla pekiştirilir. Programlama dilleri ve uygulama paketleri kuramsal eğitimin araçları olarak ele alınmakta ve öğrencilerin tüm program ve uygulamaları kolayca öğrenebilecekleri şekilde işlenmektedir. Bilgisayar teknolojinin çok hızlı gelişmesi sonucunda bilgisayar eğitim sisteminde eksik kalan veri programcılığı, teknik servis konuları, ağ uzmanlığı gibi uygulamalar ise öğretmenlerimizin kendi çabaları ile boş saatlerdeki veya ders konularından arta kalan zamanlarda anlatılmaya çalışılmaktadır.

Bölüm derslerinin tamamı okulun bilgisayar ağına bağlı, geniş bir yazılım kütüphanesi ile donatılmış laboratuarlarda yapılan uygulamalarla desteklenmektedir. Günün en yaygın kullanılan işletim sistemleri, programlama dilleri ve uygulama paketleri, sunulan teorik eğitimin araçları olarak ele alınmakta ve endüstrinin gereksinimleri doğrultusunda yenilenmektedir. Yazılım derslerinin yapıldığı bilgisayar laboratuarları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz gereksinim duydukları sürece laboratuarlarımızdan yararlanabilmektedir. Bilgisayar dersleri, sadece tahtada değil, ekran yansıtıcılı bilgisayarla sınıflarda anında uygulanarak anlatılır. Uygulama programlarının kullanımı ile ilgili derslerin tamamı bilgisayar laboratuarlarında yapılmaktadır. Öğretmenlerin bilgisayarına bağlı projeksiyon sayesinde öğrenciler uygulama tekniklerini anında görüp, kendi bilgisayarlarında deneme olanağına sahiptir.

Bilişim Teknolojileri Alanında

  • Bilgisayar Teknik Servisi
  • Web Programcılığı

dalları bulunmaktadır.